Proslavljeni hrvatski rukometni vratar i osvajač sedam medalja s hrvatskom reprezentacijom Mirko Alilović (37) napušta Mađarsku. S Pick Szegedom ima ugovor još do ovoga ljeta, do 30. lipnja,

i nakon toga ga neće produžiti, a još se ne zna gdje će nastaviti karijeru. Velika je to promjena nako što je u mađarskom prvaku proveo pet godina. Ove je sezone je šest tjedana prvog dijela sezone morao braniti sam nakon što se Roland Mikler, mađarski golman i Alilovićev klupski kolega, ozlijedio. Alilović je odolio i tome i s 37 godina iznio sjajno tu zadaću na svojim leđima. I u Ligi prvaka je ove sezone na oko 30 posto obranjenih šuteva, kako iz igre, tako i s linije sedam metara.

“S Mirkom Alilovićem imali smo ugovor do lipnja 2021., a sada navijačima želimo javiti sjajne vijesti – produžili smo ugovor!”, rekao je klupski predsjednik Peter Erno Szucs nakon što je Alilović produžio ugovor do 2023.

“U Mirku imamo izvrsnog sportaša, uzornog obiteljskog čovjeka i oca koji našem timu pruža veliku snagu”, rekli su. No, čini se da je negdje ipak puklo, unatoč vrhunskim predstavama hrvatskog golmana.

Prije Szegeda, Alilović je sedam godina branio u Veszpremu s kojim je bio šest puta prvak države i sedam puta osvajač Kupa, a sa Szegedom je u pet godina, ne računajući korona seozonu koja je prekinuta, bio jednom osvajač Kupa i dva puta osvajač prvenstva.

Još ga se ranije povezivalo s mogućim odlaskom u Makedoniju, ali od toga na kraju nije bilo ništa, Zagreb je njemu i njegovoj obitelji dom, ali pitanje je ima li hrvatski prvak financije za takvog kapitalca, a treća solucija se za sada ne nazire.

Szeged je prošle sezone uzeo prvenstvo Veszpremu, koji potom nije slavio ni na Final Fouru Lige prvaka. Trenutno je Alilovićev klub drugoplasirana momčad prvenstva s 26 bodova, jednako koliko ima i vodeći Veszprem, ali s nešto lošijom gol razlikom.

Izvor: Iks portal

error: Content is protected !!