Vlada Federacije BiH je na današnjoj prvoj hitnoj sjednici nakon usvajanja Proračuna Federacije BiH za 2023. godinu donijela odluku o povećanju mirovina u FBiH za 11,1 posto, piše pogled.ba.

-Prije svega, ovom prilikom želim zahvaliti zastupnicima u Zastupničkom domu i izaslanicima u Domu naroda Federalnog parlamenta što su prepoznali važnost usvajanja federalnog proračuna za ovu godinu. Time su omogućili Vladi Federacije BiH da ispuni obećanje o povećanju mirovina od 1. siječnja za 11,1 posto. 

Želim obavijestiti umirovljenike da smo upravo održali hitnu sjednicu Vlade Federacije, te donijeli potrebnu odluku kako bi mirovine za siječanj, uvećane za 11,1 posto, bile isplaćene na vrijeme. Ovo je najveći pojedinačni rast mirovina u Federaciji do sada. Raduje me da smo do ovog rješenja došli na vrijeme kako bismo našim umirovljenicima omogućili akontativnu isplatu. Danas im definitivno možemo i potvrditi da neće čekati – potvrdio je premijer FBiH Fadil Novalić. 

Zaboravio je zahvaliti i građanima ove zemlje što već godinu dana trpe enormna poskupljenja i što su u blagajnu stavili milijardu i po maraka više nego prošle godine, te tako omogućili sve ovo što radi Novalićeva vlada. 

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!