Danas je u Ljubuškom održan Dječji karneval.

Karneval je započeo točno u podne skupom malih karnevalskih skupina u dvorištu Gimnazije Ljubuški. Nakon okupljanja  i formiranje kolone, dječji mimohod je krenuo prema Gradskoj športskoj dvorani. Mimohod su predvodili članovi Karnevalskog društva Prolog i Mažoretkinje Ljubuški, a iza mažoretkinja nastupile su dječje karnevalske skupine.

Program u dvorani započeo je „Dječjom besidom“, a nakon toga na pozornici su se predstavile sve dječje karnevalske skupine.

U programu su sudjelovali: Dječji vrtić Ljubuški, Dječji vrtić Vitina, Dječji vrtić Petar Pan, Dječji vrtić Jelenko, Dječji vrtić Bubamara, Dječji vrtić Oblačić, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, OŠ Tina Ujevića, Dječji vrtić Sunce – Grude, Dječji vrtić Veseli Školarac – Posušje i Sportski Cheerleading Klub Ljubuški.

Dječje skupine i njihovi voditelji pokazali su zaista izuzetnu kreativnost i maštovitost, kako u maskama koje su nosili, do nastupa na pozornici.

Nakon predstavljanja svih dječjih karnevalskih skupina, na pozornici je nastupio Dječji DJ i karnevalske maskote koji su napravili dječju zabavu za sve sudionike.

Na kraju vrijedi pohvaliti sve dječje skupine i njihove voditelje, ali i organizatore, Karnevalsko društvo Prolog, koje je još jednom pokazalo da je vodeće karnevalsko društvo u BiH.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!