Danas je u prostorijama Izviđač CO održana tiskovna konferencija pred utakmicu s Krivajom iz Zavidovića koja se igra u subotu s početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.  Posebna draž te utakmice je u tome što će Izviđač pobjedom osigurati titulu prvaka BiH ukoliko u petak u susretu Gračanica – Vogošća gosti ne uspiju ostvariti pobjedu.

Na tiskovnoj konferenciji su o tome govorili: trener Toni Čolina, voditelja momčadi Nedan Zovak i rukometaši Ivano Pavlović i Domagoj Alilović.

Na početku se Zovak osvrnuo na tekuću sezonu i na kraj prošle sezone u kojoj su rukometaši Izviđač CO osvojili Kup BiH, te time stekli uvjete za sudjelovanje u Europa kupu.

Podsjetio je da je Izviđač u Europa kupu prošao prvu prepreku, respektabilnu ekipu austrijskog Linza, dok je u drugom kolu, usprkos domaćoj pobjedi, eliminiran od slovačke Bistrice.

„Što se tiče Kupa BiH u ovoj godini poznato vam je da smo u četvrtfinalu eliminirali ekipu Gračanice, te se plasirali na završnicu kupa gdje i ove godine idemo s čvrstim stavom obrane prošlogodišnjeg naslova osvajača Kupa. U domaćem prvenstvu skoro cijelo vrijeme držimo vrh tablice i u subotu, igrom brojki, imamo priliku po deveti put donijeti titulu prvaka u Ljubuški. Znači, sutra se u Gračanici igra utakmica između istoimenog kluba i Vogošće i svaki rezultat osim pobjede Vogošće nas dovodi u situaciju da pobjedom u subotu protiv Krivaje ovjerimo titulu prvaka. Ne znam treba li bolja i ljepša pozivnica našim sugrađanima, ljubiteljima sporta, ljubiteljima rukometa da u subotu u 20 sati budu u Gradskoj sportskoj dvorani“, kazao je Zovak  

Nakon Zovka, o utakmici je govorio trener Čolina.

„Krivaja je ambiciozno krenula u sezonu i ostvarili su nekoliko vrijednih domaćih pobjeda. Mi smo u Zavidovićima protiv njih igrali utakmicu punu inteziteta, nametnuli su svoj ritam a mi nismo bili kompletni, ali ti igrači koji su tada igrali, pogotovo Matej Ljubić,  Mihael Bebek, Ivano Pavlović, Mića Vukšić.., iznijeli su tu utakmicu i slavili smo s jednim golom razlike. Ne mogu se oteti dojmu da imamo puno više za reći protiv protivnika kakav je Krivaja, pogotovo sada kad smo kompletniji. U nekim situacijama smo pokazali svoju snagu, pogotovu u utakmici protiv Gračanice kad smo imali ful rotaciju, ali ipak s druge strane u nekim sitnicama smo griješili u posljednje dvije prvenstvene gostujuće utakmice. Želimo popraviti te stvari i opet početi igrati na način na koji igramo, s puno golova, s puno tranzicija prema naprijed i puno jednostavnih rješenja. Jedva čekamo utakmicu s Krivajom i ne može biti ljepša pozivnica za gledatelje od te utakmice. Pozivam sve prijatelje izviđača, sve navijače, sve sugrađane da nas dođu podržati. Odličan je termin utakmice i ja se nadam da će dvorana biti puna i da ćemo, ako se poklopi rezultat utakmice u Vogošći, slaviti titulu“, kazao je Čolina.

Domagoj Alilović se oporavio od ozljede, koju je „vukao“ četiri mjeseca, naglašava da je spreman za utakmicu protiv Krivaje i da će momčad dati sve od sebe da ostvari pobjedu.

Na pitanje novinara koja mu je ovo titula s Izviđačem i hoće li mu biti najdraža odgovorio je:

Sretan sam da sam se oporavio od ozljede i spreman čekam utakmicu. Ukoliko osvojimo titulu to će mi biti četvrti naslov prvaka. Posebna draž ovoga naslova je u tome što se radi o vrlo mladoj ekipi, najmlađoj s kojom sam igrao, a pred kojom je naslov prvaka. Svaku utakmicu ginemo, svi igrači su dali svoj maksimalni doprinos. Jedva čekamo utakmicu u subotu. Ukoliko u subotu osvojimo titulu u momčadi imamo dosta mladih igrača kojima bi to bio prvi naslov“, kazao je Alilović.

Ivano Pavlović ni najmanje ne sumnja da će Izviđač osvojiti titulu.

Kroz sezonu smo imali dosta problema s ozljedama, vrlo često smo se morali „krpati“, ali svi su igrači u svakoj utakmici davali svoj maksimum. Ne smijemo sebi dozvoliti da se opustimo pred ovu utakmicu. Krivaja je na polusezoni dovela nekoliko dobrih igrača, osvojili su puno bodova tako da će sigurno i ovdje doći sa željom da uzmu bod ili pobijede. Pobijedili su u Vogošći i to dovoljno govori o njihovoj snazi u gostima. Sigurno neće biti lako, ali imamo taj dodatni motiv da osiguramo titulu i ne sumnjam da će tako i biti“, kazao je Pavlović.

Na konferenciji je dodatno konstatirano da će, ako Izviđač osvoji titulu u subotu, to biti četiri kola prije kraja prvenstva i da već dugo nitko nije bio tako superioran u prvenstvu BiH.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!