Predsjednik sa suradnicima obišao Ministarstvo financija, Ministarstvo unutarnjih poslova i Upravu za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Kako bi se pobliže upoznao s radom tijela uprave i ministarstava u sastavu Vlade, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima boravio je danas u radnom posjetu Ministarstvu financija, Ministarstvu unutarnjih poslova i Upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom.


Na sastanku u Ministarstvu financija, na kojem su pored ministra Tonija Kraljevića prisutni bili i šef računovodstva u Sektoru za riznicu Ivica Gavran te savjetnica za poslove i pripremu izvršenja Proračuna Blagica Leko, ministar Kraljević je izvijestio predsjednika o podmirenim dugovanjima prema Poreznoj upravi i podmirenim sudskim presudama do 2020. godine.


Istaknuo je kako su povećana socijalna davanja, s posebnim naglaskom na odgovornost u trošenju proračunskih sredstava, čime je stabiliziran Proračun Županije.


Nakon uvodnih pozdrava dobrodošlice, ministar Bebek je upoznao predsjednika s radom i ustrojem Ministarstva unutarnjih poslova, nakon čega je izvijestio predsjednika o sigurnosnoj situaciji u Županiji, koja je trenutno zadovoljavajuća. 


Ministar je predstavio projekt Edukacijsko-obučnog centra, a riječ je o projektu Vlade Županije Zapadnohercegovačke vrijednom oko 7,5 milijuna KM. Kompleks se prostire na 14.000 metara četvornih, a po svom završetku će predstavljati jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regiji.


Sastanku su nazočili i savjetnici ministra Zdravko Boras i Zvonimir Kraljević.

Nakon posjeta ministarstvima, predsjednik je održao sastanak s ravnateljem Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Županije Zapadnohercegovačke u prostorijama Uprave. Ravnatelj Markan Zelić upoznao je predsjednika s radom, organizacijskom strukturom i budućim planovima i ciljevima Uprave.

Posebno je istaknuo projekt Uspostava novih zemljišnih knjiga, koji se trenutno provodi za Grad Široki Brijeg.

error: Content is protected !!