Povodom osvajanja devete titule prvaka i fešte koja će uslijediti u subotu nakon utakmice s Hercegovinom iz Nevesinja, u prostorijama Izviđača je održena konferencija za medije na kojoj su govorili: voditelj momčadi Nedan Zovak, trener Toni Čolina, te igrači Milan Vukšić i Ivano Pavlović.

Prije nego što je govorio o subotnjim događanjima Nedan Zovak je čestitao reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Hrvatske na plasmanu na Europsko rukometno prvenstvo slijedeće godine u Njemačkoj. Također, čestitao je sadašnjim i bivšim skautima u tim reprezentacijama na njihovu doprinosu. Čestitao je i mladim skautima koji vrlo dobro igraju u Prvoj ligi Federacije BiH i rukometašima Čapljine na plasmanu u Premier ligu. Što se subote tiče Zovak je rekao da sve utakmice posljednja tri kola počinju u 18 sati, pa tako i u Ljubuškom. Po završetku utakmice uslijedit će svečanost dodjele medalja i pokala za osvojeno prvo mjesto, a nakon toga igrači i stručni stožer će se provozati kroz grad u vozilima posebno pripremljenim za ovu prigodu i vratit će se na plato (igralište) u krugu Gimnazije gdje će uslijediti fešta uz glazbu, iće i piće. Zovak je uputio zahvalu na potpori gradu Ljubuškom, Parkovima i Turističkoj zajednici i pozvao sve ljubitelje rukometa da u subotu dođu zajedno s igračima proslaviti i profeštati osvojenu titulu, devetu po redu.

Trener Toni Čolina je, također, uputio čestitke reprezentacijama BiH  i Hrvatske i igračima s „Izviđačevim štihom“ koji su dali veliki doprinos u igri spomenutim selekcijama. Što se tiče momčadi Izviđača kazao je da su ova dva tjedna maksimalno iskorištena podizanjem tjelesne spreme tako da će do kraja natjecanja u prvenstvu i Kupu biti na najvišoj razini. Gosti iz Nevesinja u subotu ne bi trebali biti problem, ali će momčad ozbiljno odigrati i tu i sve utakmice do kraja.

Kapetan Milan Mića Vukšić se osvrnuo na veliki uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama gdje su i sami sebe iznenadili, osobito igrom i u pobjedom u Podgorici. Za subotu je kazao da pred svojim navijačima očekuje sigurnu pobjedu i pozvao navijače na zajedničku feštu.

Najbolji strijelac kluba, Ivano Pavlović, također, ne sumnja u pobjedu, kako u subotu, tako i u polufinalu kupa u Vogošći, vjerujući da će zadržati golgetersku formu.

Utakmica Izviđač – Hercegovina igra se u subotu u 18,00 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!