Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići proslavila je danas svog patrona, a pod svečanom svetom misom biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić podijelio je sakrament sv. Potvrde za 17 krizmanika.

Biskup Palić je predvodio i svečano misno slavlje u koncelebraciji župnika don Marina Skendera, bivšeg župnika župe Šipovača- Vojnići don Ivana Vukšića i još petorice svećenika.

Riječi dobrodošlice biskupu Paliću uputio je župnik don Marin Skender i troje krizmanika koji su biskupu uručili cvijeće.

U prigodnoj propovijedi biskup Palić je govorio o Presvetom Srcu Isusovu, o mekoći i blagosti ljudskog srca, ali i o njegovoj kamenosti. Istaknuo je odlomak iz Malog princa koji kaže: „Čovjek samo srcem dobro vidi, ono bitno očima je nevidljivo.“

Uputio je nekoliko prigodnih poruka i savjeta roditeljima, kumovima i krizmanicima.

Prije završetka svete mise četvero krizmanika uputilo je riječi zahvale biskupu Paliću u ime svih krizmanika i cijele župe, te mu uručilo prigodni poklon.

Inače župljani župe Šipovača – Vojnići pripremali su se za proslavu patrona misama trodnevnicama.

Na kraju je župnik don Marin Skender uputio riječi zahvale biskupu Paliću, ali i svima onima koji su pridonijeli da ova svečanost protekne u najboljem redu.

Poslije završetka svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, s biskupom, župnikom, kumovima, obiteljima i rodbinom.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!