U suradnji HPD Vrlosinj i osnovnih škola obilježen Dan očeva

U povodu Dana očeva koji se obilježava 19.ožujka, psiholozi iz osnovnih škola s područja Ljubuskog u suradnji sa HPD Vrlosinj organizirali su u nedjelju 17.ožujka druženje očeva i djece i uspon na najviši vrh Ljubuškog – Vrlosinj (954m/nm).

Na ovaj izlet se odazvalo 15 očeva i 20ak djece.

„Cilj ove aktivnosti je bio potaknuti očeve da jedan nedjeljni dan provedu sa svojom djecom u rekreaciji i druženju, na svježem zraku. Svjesni užurbanog vremena u kojemu živimo te prezaposlenosti roditelja, pogotovo očeva, došli smo na ideju da okupimo očeve i djecu, da provedu dio dana bez mobilnih telefona, opuste se i druže.

Na taj način vide i kakva su njihova djeca u okruženju s vršnjacima što i nemaju priliku tako često. S druge strane, htjeli smo im predočiti kakva je aktivnost planinarenje, koje su dobrobiti te ih potaknuti na provođenje vremena u prirodi koliko god mogu“, kazala je za Radio Ljubuški Martina Herceg, psihologinja OŠ Tina Ujevića Vitina i članica HPD Vrlosinj Ljubuški.

Sam uspon je krenuo iz sela Greda, udaljenom 15ak kilometara od grada te su nakon sat i pol pjesačenja bili na vrhu i uzivali u pogledu.

Iako je vikend bio popunjen brojnim događanjima u Ljubuškom odaziv je bio dobar, očevi i djeca su bili oduševljeni izletom, te ističu kako su divno proveli zajedničko vrijeme.

Svoje oduševljenje druženjem osobito su pokazala djeca:

„Ovaj događaj je bio prelijep zato jer sam se družila s tatom, bilo je i mojih prijatelja iz razreda i voljela bih da se opet ponovi“ kazala je Marija Ćutuk. Gabrijelu Kardum je oduševio pogled s vrha, bilo joj je zabavno penjati se, pa iako su se i ona i tata umorili ipak bi opet ponovili izlet.

Iz planinarskog društva zahvaljuju svim očevima koji su se odazvali te se nadaju i ubuduće druženju na nekom od okolnih planinskih vrhova.

Zahvaljujući sponzorima – mesnici Karliko doo koji je osigurao meso za roštilj, te trgovini Biško doo koji je osigurao piće za sve okupljene, ekipa se zaista odlično provela.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!