Prva utakmica četvrtfinala KUP-a BiH koja je sinoć odigrana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom između RK Izviđač Agram i RK Borac m:tel protekla je u ratničkoj atmosferi. Gosti iz Banja Luke blago rečeno oštrim i nesmotrenim startovima u nekoliko navrata na udarne igle „Skauta“ Diana Ćešku, Ivana Pavlovića i Luku Bubala izazvali su reakciju hvatanje za glavu kod gledatelja te čuđenje i nevjericu. Naročito opasan start bio je nad Ivanom Pavlovićem kojeg je Nikola Malivojević „bodičekom“ izuo iz cipela. Dva prekršaja bila su sankcionirana crvenim kartonom, ali pitamo se jesu li dva boda ili prolaz vrijednije od dovođenja u pitanje sportske karijere mladih rukometaša. Utakmice između Izviđača i Borca uvijek su bile derbi utakmice koje bi protekle u bespoštednoj borbi ali bez grubosti pa je sinoćnja utakmica ste strane sve iznenadila.

Nakon pobjede u Banja Luci u stožeru Izviđača znali su da je kup utakmica između ista dva suparnika novo djelanje karata i da pobjedu u utakmica u Banja Luci treba zaboraviti. Tako je i bilo.

Borac je dobro otvorio utakmicu, razbrnio se iskusni vratar gostiju Nebojša Grahovac i Borac je u 9.minuti imao prednost od 4 gola (2:6). Loše otvaranje „Skauta“ natjeralo je trenera Tonija Čolinu da već u 12.minuti uzme za 1. stanku od 60 sekundi. Nakon toga „Skauti su došli do igre i 22. minuti stigli do poravnanja rezultata (11:11), mada im je u tom periodu vratar Borca „skinuo“ 3 sedmerca.

Međutim, u završnici prvog poluvremena bolje se snalaze gosti te odlaze na odmor s prednošću od 2 gola (12:14).

U stanci između 2 poluvremena, trener Čolina je dao smjernice svojim rukometašima kako igrati u 2. poluvremenu što je dalo rezultata. U 36. minuti „Skauti“ su prvi put došli do prednosti (16:15), a u 43. minuti ona je iznosila i 4 gola (20:16). Velike zasluge za rezultatski preokret pripadaju Harisu Suljeviću koji je s nekoliko bravuroznih obrana bio vjetar u leđa domaćim rukometašima. Četiri gola prednosti bilo je i u 45. minuti (21:17), ali gosti serijom 4:0 u 47.minuti vraćaju sve na početak (21:21). „Skauti“ s tri vezana gola u 54. minuti ponovno imaju 3 gola viška, ali uzvraća i Borac, na isti način, pa je u 57. minuti semafor pokazivao rezultat 27:27.

U posljednje 3 minute golovima Mateja Šimića i Ivana Pavlovića Izviđač dolaze do minimalne pobjede koju, da bi prošao u završnicu F4 Kupa-a BiH, mora, u iduću srijedu obraniti u Banja Luci u dvorani „Borik“.

U redovima „Skauta“ ponovno kao i Banja Luci briljirao je Luka Bubalo s 7 golova. Po 5 golova postigli su Ivano Pavlović i Filip Odak, po 4 Marjan Šaravanja i Matej Šimić te 3 Diano Ćeško.

Haris Suljević bio je fantastičan s 14 obrana.

Kao i u Banja Luci najveća opasnost po „Skaute“ bio je Nedim Hadžić s 8 golova. Vladan Đurđević i Nikola Malivojević postigli su po 5, a Ognjen Kalamanda 4 gola.

Nebojša Grahovac skupio je 11 obrana od kojih velika većina je bila u 1. poluvremenu.

Uzvratna utakmica odigrati će se u srijedu, 27.03.2024.godine u Banja Luci dok „Skauti“ ove subote igraju važnu utakmicu u 19.kolu BH Telecom premijer lige s trebinjskim Leotarom, hitom proljetnog dijela prvenstva, koji je izvojevao velike pobjede u Gračanici i Zavidovićima te u Trebinju nad Borcem.

KUP BiH
¼ finale, 1.utakmica.
Ljubuški, 20.03.2024. u 18:30 sati.

RK Izviđač Agram – RK Borac m:tel 29:28 (12:14)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 1000 gledatelja.
Suci: Nedim Lipa (Sarajevo) i Adnan Muhtarević (Živinice).
Nadzornik: Mladen Raić (Mostar).

RK Izviđač Agram: Alihodžić (2 obrane), Suljević (14 obrana, 1 sedmerac), Lukenda, Milisavljević, Odak 5, Šević, Ljubić 1, Dedić, Šimić 4, Bubalo 7, Šaravanja 4, Pavlović 5/4, Ćeško 3/3, Kovač 1, Grbavac.
Trener: Toni Čolina.

RK Borac m:tel: Grahovac (11 obrana, 3 sedmerca), Ivanović 1, Stojanović, Đurđević 5, Muhović, Rađenović 2, Kalamanda 4, Petrović 1, Bubić, Nježić, Zalevsky, Hadžić 8, Malivojević 5, Gračić, Subotić, Klimavets 3.
Trener: Irfan Smajilagić.

Sedmerci: Izviđač 7/4, Borac m:tel 5/4.
Isključenja: Izviđač 6 minuta, Borac m:tel 20 minuta.
Diskvalifikacija-crveni karton: Klimavets 21. minuta, Malivojević 49. minuta.

Izvor:Izvidjac.com

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!