Rukometaši Izviđača još jednom su pokazali svoju snagu i dominaciju u ovogodišnjem natjecanju BH Telecom premijer lige BiH na „vrućem“ gostovanju. Lijepom, dopadljivom i lepršavom igrom uvjerljivo su pobijedili momčad MRK Goražde te su za prikazanu igru, na kraju susreta, nagrađeni pljeskom od posjetitelja u Sportskoj dvorani „Mirsad Hurić“. Prije samog početka susreta prisustvovali smo lijepoj gesti MRK Goražde, koji je novom prvaku BiH u rukometu čestitao te mu uručio prigodan poklon, a domaća publika sve je to popratila pljeskom.

Prvih desetak minuta susreta domaći rukometaši su donekle uspijevali parirati razigranim „Skautima“. Naime, Izviđač je poveo 3:1 i 5:3 da bi domaći rukometaši u 10. minuti uspjeli poravnati rezultat (5:5). Nakon toga, konce igre preuzimaju „Skauti“ te serijom 8:2 u 17. minuti stižu do šest golova prednosti (7:13) koju su održali do kraja prvog dijela utakmice. Ovakvom rezultatu svakako je doprinio vratar „Skauta“ Aldin Alihodžić koji je bio velika enigma za napadače Goražda.

U drugom poluvremenu „Skauti“ su nastavili u istom stilu. Napad je bio efikasan, a golovi su padali kao na „traci“. Svi rukometaši Izviđača, osim Luke Ševića i vratara AldinaAlihodžića, su se upisali u listu strijelaca, a kuriozitet utakmice je i gol vratara Harisa Suljevića.
Na kraju „Skauti“ su slavili rezultatom 40:30 te su za prikazanu igru ispraćeni pljeskom s parketa dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

U momčadi „Skauta“ najefikasniji su bili Milan Vukšić i Zvonimir Lukenda s po pet golova. Matej ŠimićMarijan Šaravanja i Vasilije Kovač postigli su po četiri, a po tri Sergej PurićAldin SakićMatej Čuvalo i Milan Dedić.
Ponovno su odlični bili vratari. Aldin Alihodžić obranio je 13 udaraca od kojih jedan je bio sedmerac, a Haris Suljević je pridodao njih šest te postigao jedan gol.

Kod domaćina najefikasniji je bio Harun Djana sa 6 golova, 5 je postigao Ajdin Bukva te 4 Armin Krakonja.

Sljedećeg vikenda u sklop u 24. kola „Skauti“ će u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom odmjeriti snage s momčadi dobojske Sloge. Na kraju utakmice, novim prvacima BiH biti će uručeni pehari i medalje, nakon čega će uslijediti program proslave osvajanja 10. titule prvaka BiH u rukometu.

Premijer liga BiH, sezona 2023/2024., 23. kolo.
Goražde, 19.04.2024. u 19:00 sati.

MRK Goražde – RK Izviđač Agram 30:40 (16:22)

Goražde, Sportska dvorana „Mirsad Hurić“ Goražde, gledatelja 600.
Suci: Saša Bijelić i Miroslav Tovilović (Doboj).
Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo).

MRK Goražde: Pleh, Bukva 5/4, Ćamo, Pušilo , Jelušić 2, Krakonja 44, Jamak 1, Djana 6, Dedović, Golubović 3, Hamzić, Fazlić, Đerić, Žiga 1,Nikolić 2, Građan 3.
Trener: Nermin Djana.

RK Izviđač Agram: Alihodžić (13 obrana, 1 sedmerac), Suljević (6 obrane, 1 gol), Vukšić 5/1, Lukenda 5, Odak 1, Šević, Dedić 3/1, Čuvalo 3, Šimić 4, Šaravanja 4, Pavlović 1, Sakić 3, Kovač 4, Bebek 2, Purić 3, Lasić 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Goražde 6 minuta, Izviđač 14 minuta.
Sedmerci: Goražde 5/4, Izviđač 3/2

RK IZVIĐAč

error: Content is protected !!