Protekli vikend pobjede su ostvarili rukometaši i rukometašice Izviđača i o tim pobjedama već smo izvijestili na našoj web stranici.

Danas donosimo izvješća s utakmice NK Ljubuški, Međužupne lige Hercegovine, utakmice Izviđača2, nastupa biciklistice Dragane Matić na Državnom prvenstvu, aktivnostima Biciklističkog kluba Ljubuški, nastupa ljubuškog boksača Leona Vranješa i gostovanja odbojkašica Libera u Livnu.

NOGOMET

U 22. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug nogometaši Ljubuškog jučer su poraženi u Prozoru Rami od domaće Rame rezultatom 2:1, na poluvremenu je bilo 1:0 za Ljubuški.

Momci trenera Andreja Markića poveli su pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti, golom Maria Puljića.

Za domaćine je izjednačio Mario Budimir u 58. minuti utakmice, a isti igrač je postavio i konačni rezultat 2:1, u 79. minuti susreta.

Poraz Ljubušaka iskoristilo je drugoplasirano Kruševo te se pobjedom 2:1, u Podhumu kod Kamešnice vratilo na čelo prvenstvene ljestvice s 43 boda iz 21 utakmice. Ljubuški je drugi s bodom manje i istim brojem odigranih susreta. Na trećem mjestu je Brotnjo s 41 bodom i utakmicom manje.

Ljubuški je protiv Rame nastupio u sljedećem sastavu: Lovro Maslać, Tomislav Bošnjak, Mateo Mucić, Marin Brkić, Mario Puljić, Marko Čuljak, Nikola Granić, Gabrijel Puljić, Stanko Mišetić, Luka Bebek i Franjo Vučić. Trener: Andrej Markić.

U igru su umjesto Maria Puljića, Luke Bebeka, Marina Brkića, Marka Čuljka i Gabrijela Puljića ušli Bože Milas, Grgo Vasilj, Noah – Luka Šimić, Josip Šošić i Anđelo Brekalo.

Na klupi za rezerve još su sjedio Mate Ilić.

Utakmicu je sudio Aldin Žetica s pomoćnicima Alemom Kruškonjom i Mirzom Jakićem.

U idućem kolu koje je na rasporedu u nedjelju, 28. travnja, NK Ljubuški će na Babovcu ugostiti momčad Neuma. Utakmica se igra s početkom u 17 sati.

U 24. kolu koje je na rasporedu 5. svibnja momčad Ljubuškog je slobodna, a kolo nakon toga ide u goste vodećem Kruševu.

21.04. – 17:00NK KamešnicaKruševo1 : 2
21.04. – 17:00HNK StolacMeđugorje1 : 3
21.04. – 17:00HNK RamaNK Ljubuški2 : 1
21.04. – 17:00HNK BrotnjoVišići3 : 1
21.04. – 17:00FK TurbinaHNK Sloga GV-U1 : 3
21.04. – 17:00HNK GrudeNK Troglav0 : 1
21.04. – 17:00FK KlisHNK Čapljina2 : 1
HNK Neum– : –

MALI NOGOMET- MEĐUŽUPNA LIGA HERCEGOVINE

U sportskoj dvorani u Čitluku odigrane su, u nedjelju 21. travnja, polufinalne i finalne utakmice 22. međužupne lige Hercegovine, a pobjedu je odnijela ekipa iz župe Čerin.

Župa sv. Ante Humac je u polufinalu na penale pobijedila župu sv. Ivana Krstitelja Gradinu, nakon regularnog dijela bilo je 0:0,  dok je u finalu od Župe sv. Ante Humac bila bolja župa sv. Stjepana Čerin i slavila s 3-2.

Titulom prvaka 22. međužupne lige Hercegovine, zajedno s pobjednicima prošlogodišnjeg izdanja Katoličke malonogometne lige, župom Stolac, župa Čerin kvalificirala se dalje prema ovogodišnjoj završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2024.

Organizator Međužupne lige Hercegovine, povjerenik za pastoral mladih Mostarsko duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Branimir Bevanda, iskreno je čestitao ovogodišnjim pobjednicima i uputio zahvalu onima koji su bili dio organizacije.

„Svim župama koji su bili dio ovogodišnje Međužupne lige Hercegovine, a posebno župi Čerin, iskreno čestitam na postignutim rezultatima i sportskom duhu koji su zadržali sve do finala. Na poseban način želim uputiti zahvalu gradonačelniku Čapljine Smiljanu Vidiću, načelniku Čitluka Marinu Radišiću, direktoru sportskog centra Čapljina Kristijanu Vujnoviću i direktoru sportskog centra Čitluk Tomislavu Bevandi, koji su nas i ove godine srdačno primili u svojim sportskim dvoranama.

Sretan sam što sam dio ove sportske priče i radujem se vidjeti sve sportske uspjehe koji nas očekuju u budućnosti“, kazao je don Branimir.

Nagradu za igrača turnira dobio je Darko Ivanković iz župe Sv. Stjepana prvomučenika Čerin, titulu najboljeg strijelca Mateo Petrušić iz župe Sv. Ante Humac, a titula najboljeg golmana pripala je Ivanu Kalfiću iz župe Sv. Josipa Domanovići.

Za župu Humac nastupili su Goran Medić, Mislav Ramljak, Ivan Šarac, Marko Bošnjak, Mateo Petrušić, Robert Ćavar i Tomislav Vučić a župu je predvodio fra Andrija Majić.

RUKOMET

Pobjede rukometaša i rukometašica Izviđač Agrama.

U 19. kolu 1. Lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača 2 upisali su pobjedu u gostima, 34:32 (16:16), kod momčadi Respecta.

Utakmica je odigrana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu.

Najefikasniji u momčadi Izviđača 2 bili su Mihael Mandić i Adriano Ćorić sa po 10, a Mate Radišić postigao je pet golova.

Nakon 19 odigranih kola momčad Izviđača 2 nalazi se na 6. mjestu prvenstvene ljestvice s 23 osvojena boda.

U idućem kolu Izviđač će ugostiti momčad Rvacke iz Livna.

BICIKLIZAM

Ljubušanka Dragana Matić osvojila je 9. titulu državne prvakinje na Državnom prvenstvu BiH koje se protekli vikend održalo u Čapljini na stazi dugoj 50 kilometara.

„Mjesecima sam se spremala i psihički i fizički za ovo prvenstvo jer sam znala da me čeka 50 kilometara velike borbe za velike stvari. Osigurala sam mjesto u reprezentaciji i odlazak na Balkansko prvenstvo sto mi je velika čast. Ovo mi je 9. titula za redom i jako je lijep osjećaj kad shvatim da se 17-20 sati treninga tjedno isplatilo u najboljem svjetlu“, kazala je Dragana za Radio Ljubuški.

Na kraju se zahvalila sponzorima koji su joj omogućili kvalitetne pripreme i nastupe na natjecanjima.

„Puno bih se zahvalila svojim ujacima koji drže krčmu u Zenici jer su mi omogućili vrhunski bicikl te ostalim sponzorima, Bauer balkan, Ribogojilište Salmon, Ozone gym, IN doo Ljubuski, MSI bike, Karliko Ljubuski, Džajic Commerce i autosalon MRM“, istakla je, u riječima zahvale, Dragana.

Protekli vikend u Ljubuškom je održan prijateljski susret i druženje klubova, Biciklističkog kluba Ljubuški, Kolesarski Klub Dolenjska Balanca i DVD Trebižat Ljubuški.
Ekipa iz biciklističkog kluba Dolenjska Balanca ovaj vikend je provela u Ljubuškom uz bicikliranje prirodom i ugodno druženje.
Članovi biciklističkog kluba Dolenjska Balanca ujedno su i dobrovoljni vatrogasci, uz upoznavanje i druženje s članovima DVD-a Trebižat Ljubuški, kolege iz Slovenije uručile su vrijednu donaciju opreme za vatrogasce našeg vatrogasnog društva.
„Ovom prilikom im još jedanput zahvaljujemo i radujemo se budućim zajedničkim susretima, druženjima i suradnjama“, napisali su iz Biciklističkog kluba Ljubuški na svojoj facebook stranici.

BOKS

U subotu, 20. travnja u dvorani Jazine u Zadru održan je Međunarodni memorijalni turnir u olimpijskom boksu “Damir Zrilić” na kojem je sudjelovao i boksač Boksačkog kluba Ljubuški Leon Vranješ. Vranješ je odlukom sudaca pobijedio boksača s Cipra, osvojio zlatnu medalju te još jednom pokazao svoje sposobnosti u bantam kategoriji. Vranješa je vodio trener Miro Jerković.

ODBOJKA

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Lige Hercegovine odbojkašice Libera iz Ljubuškog gostovale su u Livnu kod Troglava.

U velikoj dvorani na Zgonima, u utakmici bez prevelikog rezultatskog značaja, djevojčice iz Ljubuškog poražene su u sve tri kategorije: kadetkinje, mlađe kadetkinje i djevojčice.

Krajem svibnja odbojkašice Libera očekuju tri turnira Final Four serije.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!