Mlada hrvatska nogometna reprezentacija smještena je u Portorožu gdje se priprema za nastup na Europskom prvenstvu, a prvi suparnik u skupini D bit će joj Portugal u četvrtak u Kopru.

Pouzdani stoper Spezije Martin Erlić i standardni veznjak hrvatskog prvaka Dinama Lovro Majer izrazili su zadovoljstvo smještajem u Portorožu te s optimizmom očekuju početak natjecanja.

Erlić se u talijanskoj Seriea A susreo s mladim Portugalcima Rafaelom Leaoom i Diogom Dalotom, koji igraju u Milanu.

– Portugalski igrači su tehnički jako dobro potkovani i jako su brzi tako da moramo biti oprezni. Imao sam priliku igrati protiv njih. Ako budemo koncentrirani svih 90 minuta, onda neće biti problema. Prva utakmica je najvažnija, sve ovisi o tome kako se krene u turnir, izjavio je Erlić.

Majer je igrao i na prošlom EP-u za igrače do 21 godine 2019. kada je Hrvatska u konkurenciji s Rumunjskom, Francuskom i Engleskom u San Marinu ostala posljednja u skupini sa samo jednim osvojenim bodom.

– Prošla generacija je, što se igračkog dijela tiče, individualno bila kvalitetnija, ali u ovoj reprezentaciji vlada bolja timska atmosfera tako da možemo ostvariti bolji rezultat. Portugalci imaju kvalitetne igrače i odlična su ekipa, baš kao i Englezi i Švicarci, ali i mi smo dobra ekipa i možemo pobijediti svakoga, optimističan je Majer.

Nakon Portugala u četvrtak, Hrvatska će u nedjelju u 2. kolu igrati protiv Švicarske, dok će u posljednjem kolu u srijedu 31. ožujka za suparnika imati Englesku. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će prolazak u četvrtfinale koji će se igrati krajem svibnja i početkom lipnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!