Sto dana od preuzimanja dužnosti američki predsjednik Joe Biden održao je prvi govor pred Kongresom. Najavio je dvostruko veće poreze za najbogatije i pomoć obiteljima slabijih primanja – sve u jeku borbe s virusom koja je utjecala na gospodarstvo. U Washingtonu je sve pratila Branka Slavica. Objašnjava koje su poruke najviše odjeknule Amerikom:

Obraćanje američkog predsjednika Joea Bidena Kongresu u srijedu navečer gledalo je na 16 najvećih američkih televizijskih mreža procijenjenih 26,9 milijuna Amerikanaca, objavila je u četvrtak agencija Nielsen.

Ta brojka ukazuje na znatan pad gledanosti u odnosu na prvo obraćanje Kongresu Bidenova prethodnika Donalda Trumpa 2017. godine, koje je privuklo čak 48 milijuna ljudi na 11 najvećih televizijskih mreža.

Biden je u svom govoru pozvao na jedinstvo zemlje i najavio da je “Amerika ponovno spremna za uzlet”.

Zbog pandemije Biden je držao govor ispred male, posebno odabrane skupine od 200-tinjak demokratskih i republikanskih zastupnika u Kongresu.

Po prvi put u povijesti dvije žene zauzele su svoja mjesta iza predsjednika, u polju kamera – potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi.

Manja gledanost Bidenova govora u odnosu na Trumpov također potvrđuje trend općenito znatno manje gledanosti prijenosa događaja uživo u Sjedinjenim Državama u proteklih godinu dana.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!