Direktor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Princ u razgovoru za „Dnevni avaz“ osvrnuo se na ždrijeb Eurobasketa 2022., koji je „Zmajeve“ spojio sa reprezentacijama Njemačke, Francuske, Litvanije, Slovenije i Mađarske, ali i najavio planove do odlaska u Köln.


 
Nema predaje

– Šta da kažem, šta već svi ne znaju? Normalno, nećemo kukati, iako smo dobili veoma tešku skupinu, vjerovatno i najtežu koju smo mogli dobiti. Slovenija je aktualni europski prvak, branitelj naslova. Francuska, Litvanija… Ma, smiješno je nekoga posebno izdvajati. Sve utakmice će biti jako teške, skupina je zahtjevna, ali normalno, nema predaje niti pesimizma – ističe Princ te dodaje:

Svaka skupina je otprilike slična, s tim što se naša malo izdvaja od ostalih.

„Zmajevi“ su samim plasmanom među najbolje reprezentacije napravili veliki uspjeh.

– Uz dobre pripreme, normalno, te dobru atmosferu i kemiju među igračima koju smo imali i koja nas je krasila tokom prošlih kvalifikacija, učinit ćemo sve da napravimo što bolji rezultat. Potući ćemo se sa svima, kako se to kaže u sportskom žargonu. Nemamo, jednostavno, šta izgubiti. Svaku utakmicu ćemo dati sve od sebe, jer treba biti i čast igrati protiv takvih ekipa. U jednu ruku, trebamo biti i sretni zbog toga – sportski analizira direktor muške košarkaške reprezentacije BiH.

Kako smo doznali u razgovoru s Princem, stručni stožer s Vedranom Bosnićem na čelu je na ljeto planirao novo okupljanje „Zmajeva“.

Ovo ljeto

– Trenutna situacija koja je zadesila cijeli svijet, a ne nazire joj se još kraj, diktira dosta toga. Planirali smo nešto za ovo ljeto – nekoliko dana priprema, čisto da se momci okupe, vide, kako bi nastavili stvarati atmosferu koja nas je krasila.

No, vidjet ćemo koliko ćemo biti u mogućnosti da sve to realiziramo te odigramo koju utakmicu. Međutim, teško je sada tražiti protivnika, jer ima dosta ekipa koje će igrati olimpijske kvalifikacije. Malo će ko riskirati da igra prijateljske utakmice, kako zbog povreda nakon napornih sezona, tako i zaraze. Zbog toga nisam siguran hoćemo li moći realizirati taj naš plan – zaključio je Princ.

Neki novi klinci

– Daleko je još Eurobasket, ostalo je još godinu i po (rujan 2022. – op.a.). Puno stvari se tu može promijeniti. Normalno, glavninu reprezentacije trebaju činiti ovi momci što su osigurali plasman, ali uvijek neko, posebno od mlađih igrača, može iskočiti, odigrati dobru sezonu i zaslužiti poziv. Ne daj Bože nekih povreda – rekao je Princ.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!