Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je trebao zabraniti Facebook dok je bio predsjednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zucekerberg stalno zvao, dolazio na večere u Bijelu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je “veličanstven”.

Nalozi Trumpa na društvenim mrežama Twitter i Facebook su zabranjeni – na Twitteru zauvijek, na Facebooku najmanje dvije godine.

Trump je u priopćenju pohvalio nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Twitter u Nigeriji nakon što je nalog predsjednika te zemlje Muhammadua Buharija izbrisan zbog “kršenja pravila”, prenosi BBC, piše Tanjug.

“Tko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli?”, izjavio je bivši predsjednik u priopćenju i pozvao druge zemlje da slijede poteze Buharija.

Istovremeno, Trump je zamolio na građane da izbrišu naloge na platformama Facebook i Twitter jer ne dozvoljavaju “slobodan i otvoren govor”, i na kojima je njemu osobno zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u siječnju, zbog optužbi da su navodno njegove objave poticale nasilje.

“Čestitam Nigeriji koja je zabranila Twitter, jer je zabranio njihovog predsjednika”, rekao je Trump.

Zabrana Twittera u Nigeriji uslijedila je nakon što je nigerijski čelnik zaprijetio je obračunom s ljudima na jugoistoku zemlje.

/HMS/

error: Content is protected !!