Bivši američki predsjednik Donald Trump, suspendiran s Twittera i drugih društvenih mreža nakon napada na Kapitol 6. siječnja, planira pokrenuti vlastitu platformu za dva do tri mjeseca, rekao je u nedjelju Fox Newsu jedan od njegovih viših savjetnika. 

Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje 2020. godine, rekao je televiziji da će se Trump vratiti u prostor društvenih mreža s vlastitom platformom koja će “potpuno promijeniti igru.” Miller nije iznio nikakve druge detalje.

Twitter je prošli tjedan objavio da će tražiti mišljenje javnosti o tome kad i kako bi trebao zabraniti pristup svjetskim čelnicima, rekavši da preispituje vlastitu politiku i razmatra trebaju li za čelnike vrijediti ista pravila kao i za druge.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod povećalom zbog svoga postupanja prema profilima političara i vladinih dužnosnika nakon što su Trumpu zabranili pristup zbog poticanja na nasilje.

Facebook, koji je na neodređeno vrijeme u siječnju suspendirao Trumpa, zatražio od svog neovisnog nadzornog tijela da odluči treba li zabrana i dalje ostati na snazi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!